creactivesm

Alla inlägg den 11 februari 2014

Av Per Oddman - 11 februari 2014 15:48

En artikel i Corren som fanns genom ett Tweet berättade en intressant sak: – "Mjärdeviföretagen jobbar mot en internationell marknad och många vill veta mer hur man gör affärer i Kina eller vissa andra länder. De är nyfikna och vi ska se till att hjälpa dem, säger Sten Gunnar Johansson, VD för Mjärdevi Science Park"


Man har något som heter Venture Cup, en tävlig för innovationer. Det är InnovationskontorEtt som arrangerara detta. Deltagarna får ta fram affärsidé, affärsplan och dessutom pitcha dessa inför en kräsen jury. Vinnaren får 25000:-.


En bra sak är att man alltid hittar puffar för alla aktiviteter genom Twitter som finns på CreActive.


Demola är ett intressant projekt där studenter från olika utbildningar kan arbeta i grupp och få sina idéer förverkligade. Projektägare d v s företag kan sedan köpa deras idéer.

Av Per Oddman - 11 februari 2014 13:55

På CreActive finns en stab av kompetent personal som kan hjälpa till om man har en kreativ idé som man vill förverkliga: "Under öppetiderna är creActive bemannat. Här finns alltid personal för rådgivning kring innovationssystemet, kontakter mellan studenter och företag, finansiering, företagsstart, internationalisering eller när du behöver hjälp med kaffeautomaten".


Creactive är öppet för alla företag och studenter och man har fantastiska lokaler för det lilla eller stora mötet. Man kan boka lokal och det finns full tillgång till konferensutrustning. Lokalerna får användas kostnadsfritt eller rättare sagt: Pay What You Want, betala efter förmåga.

Man har haft ett häftigt game jam. Ett möte där man spånar fram nya spel. En annan kul grej var ett

Y-lan som gjordes tillsammans med Combitech. Företag och studenter kan umgås. Det gjordes en snilleblixt-utställning för barn.


Forskare är en intressant målgrupp för CreActive. Detta nämndes vid invigningen.


Foursquare är en intressant mobilapp som man kan använda om man vill att andra ska veta var man är någonstans och att man vill sammanstråla. CreActive gör reklam för den.


Något som är bra för studenter är att CreActive erbjuder mentorer.


Man har företag som är partners. De betalar 5000:- och får använda lokalerna så "mycket de vill".

Combitech, Ericsson, InnovationskontorEtt och Hälsans nya verktyg är partners.


Av Per Oddman - 11 februari 2014 13:25

I dag går jag igenom CreAktives hemsida, Twitter och Facebook. Det gör jag för att sätta mig in i CreActives verksamhet. Jag vill förstå hur de arbetar.

Av Per Oddman - 11 februari 2014 10:00

Jag gjorde ett grundlig koll på hur CreActive marknadsför sig i Sociala medier. Jag kollade Facebook och Twitter. Blider studerades utifrån bildanalys. Vad berättar de? Vad föreställer de? Finns det någon symbolik i dem?

Av Per Oddman - 11 februari 2014 09:45

Jag studerade hur CreActives närvaro på Facebook, Twitter och webbsida ser ut idag. Jag förde anteckningar om min kreativa slutsatser.

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards